Voor de kapel van het Missiehuis is in 1912 in Parijs een orgel gebouwd door de beroemde Franse orgel-bouwer Cavaillé-Coll en zijn medewerker Mutin. Het orgel is uniek in Nederland omdat het nog geheel in de oorspronkelijke staat verkeert. Het is in 1994 op de rijksmonumentenlijst geplaatst. Voor meer informatie over het orgel kijk je online.
Stichting Orgelkring Peel en Maas is opgericht op 12 december 2012. De aanleiding was het 100 jarige bestaan van het Cavaillé-Coll Mutin orgel van het Missiehuis in Panningen. De Stichting Orgelkring Peel en Maas wil het Orgel voor toekomstige generaties behouden en promoten door het organiseren van concerten en muzikale activiteiten. Ze wil iets betekenen voor de orgelcultuur binnen de hele gemeente Peel en Maas door het wekken van interesse voor een brede orgelcultuur. Andere orgels binnen de gemeente worden niet vergeten. De Stichting zoekt daarvoor aansluiting bij allerlei muzikale initiatieven in de gemeente.

Door Vincent Hildebrandt is een website gemaakt over Franse orgels in Nederland. Uiteraard is ook het Cavaillé Coll-Mutin orgel van de paters Lazaristen daarin opgenomen. Bezoek de website via deze link.

Lazaristen Kapel