Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Première van muziektheater Helse Liefde

9 januari 2021 @ 19:30 - 21:30

€10,00

In opdracht van de Mgr Schravenstichting schreef Roel Verheggen het script voor de muziektheatervoorstelling ‘Helse liefde’: een voorstelling waarin het verhaal van missionaris Frans Schraven de spil en inspiratiebron vormt. Hij redde in 1937 in China het leven van honderden vrouwen, toen de Japanners China veroverd hadden.

Een Japanse legercommandant wilde deze vrouwen meenemen als seks-slavinnen (troostmeisjes) voor zijn 4000 soldaten. Frans Schraven betaalde een hoge prijs voor zijn weigering de vrouwen mee te geven: hij werd door de Japanners levend verbrand. Tot op de dag van vandaag wordt er mede door de Chinezen met groot ontzag naar Frans Schraven gekeken. De vrouwen die hij beschermde overleefden allen de oorlog.

De voorstelling ‘Helse liefde’ gaat over Louise, een vrouw in het nu, die door haar man wordt mishandeld. Door de ontmoeting met een voorbijganger in het park komt ze in aanraking met het verhaal van Frans Schraven. Het zal voor Louise het begin zijn van de zoektocht naar haar eigen innerlijke kracht en een uitweg uit haar benarde situatie.

Ruim 50 zangers en spelers beginnen in januari 2020 aan de repetities! De première is in januari 2021 in de kapel van het Lazaristen klooster in Panningen.

Details

Date:
9 januari 2021
Time:
19:30 - 21:30
Cost:
€10,00
Event Tags:
Website:
https://www.lazaristenkapel.nl

Organizer

Kepèlse Initiatiefgroep
Email
info@lazaristenkapel.nl
View Organizer Website

Venue

Lazaristenkapel
Kerkstraat 8
Panningen, Limburg 5981CG Nederland
+ Google Map
Lazaristen Kapel